Stiri

16 Iulie 2018
McDonald`s nu va mai fi jobul studenţilor? Lanţul de restaurante se pregăteşte să îşi înlocuiască toţi casierii

McDonald`s nu va mai fi jobul studenţilor? Lanţul de restaurante se pregăteşte să îşi

În contextul în care salariul minim pe oră se apropie de 15 dolari pe oră la nivel naţional, clienţii restaurantelor care se aşteaptă să fie întâmpinaţi la casa de marcat de un zâmbet, vor fi întâmpinaţi cât de curând de un ecran, potrivit Forbes.

Sursa: mediafax.ro

15:24h12 Octombrie 2017

O reeditare după aproape 30 de ani: "Pavană în peisaj marin", de Stelian Ţurlea

O reeditare după aproape 30 de ani: 'Pavană în peisaj marin', de Stelian Ţurlea

A doua ediţie a romanului "Pavană în peisaj marin" de Stelian Ţurlea, a apărut la editura ieşeană Junimea, condusă de poetul Lucian Vasiliu.

Cartea a apărut într-o primă ediţie în anul 1988, la editura Cartea românească.

La acea dată poetul Gheorghe Tomozei scria: "Mă grăbesc să salut apariţia unei cărţi de excepţie (...) Stelian Ţurlea izbuteşte să creeze o mică lume, să anime eroi, să dea credibilitate tribulaţiilor lor şi să sugereze drumul, cum spuneam, spre vis. Spre deosebire de Alain Fournier cu care s-ar zice că seamănă şi de Salinger, romancierul nostru îşi refuză rostirea poetică, deşi junii pe care îi plimbă spre mare par proiectaţi pe nisipurile... poeziei. (...) E mai important să vrei să mergi la mare decât să ajungi. Spre mare mergi, fără a osteni, toată viaţa. Şi marea e chiar viaţa. Excelentă, cartea acestui aproape necunoscut scriitor..."


Sursa : mediafax.ro
472.09 kb