Stiri

23 Septembrie 2018
Dana Gîrbovan vorbeşte despre un moment ce arată implicarea SRI în conceperea Ordonanţei 6, care a stat la baza ultimului protocol: Generalul Dumbravă a spus că nu a dormit 3 nopţi să găsească o soluţie

Dana Gîrbovan vorbeşte despre un moment ce arată implicarea SRI în conceperea Ordonanţei 6,

Dana Gîrbovan, preşedintele UNJR, a relatat un moment din 2016, de la o dezbatere care avea loc la ministerul Justiţiei despre Ordonanţa 6, atunci când generalul Dumitru Dumbravă a spus că nu a dormit trei nopţi să găseacă o soluţie după decizia CCR care scoatea SRI din zona...

Sursa: mediafax.ro

16:45h19 Iunie 2018

Crescătorii de Păsări: România, ultima în clasamentul producţiei de carne pe cap de locuitor

Crescătorii de Păsări: România, ultima în clasamentul producţiei de carne pe cap de locuitor

România produce 60 de kilograme de carne/cap de locuitor, fiind ultima din primele şapte cele mai mari state ale Uniunii Europene ca suprafaţă şi număr de locuitori, a declarat marţi Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), la conferinţa Food Intel Forum.

„Am făcut un calcul sumar al primelor şapte state membre ca populaţie şi am constatat că România produce doar 60 de kilograme de carne/cap de locuitor, în timp ce toate celelalte şase state, înaintea noastră ca număr de locuitori, produc peste 120 de carne/cap de locuitor. Vârfurile sunt Polonia, cu 150 de kilograme de carne, şi Spania cu 148 kg/locuitor”, a precizat Ilie Van.

„Suntem departe de potenţialul pe care agricultura l-ar avea şi trebuie să facem multe eforturi ca să ajungem, nu neapărat la nivelul Spaniei sau Poloniei, pentru că ei şi-au orientat producţia către exporturi, dar măcar să ne apropiem de nivelul consumului intern, pentru că la ora actuală noi completăm consumul cu importuri, care sunt extrem de ridicate”, a declarat Ilie Van.

Preşedintele UCPR a precizat că există un decalaj între sectorul vegetal şi cel zootehnic din cauza subvenţiilor venite din partea statului.


Sursa : mediafax.ro
473.84 kb