Stiri

16 Iulie 2018
McDonald`s nu va mai fi jobul studenţilor? Lanţul de restaurante se pregăteşte să îşi înlocuiască toţi casierii

McDonald`s nu va mai fi jobul studenţilor? Lanţul de restaurante se pregăteşte să îşi

În contextul în care salariul minim pe oră se apropie de 15 dolari pe oră la nivel naţional, clienţii restaurantelor care se aşteaptă să fie întâmpinaţi la casa de marcat de un zâmbet, vor fi întâmpinaţi cât de curând de un ecran, potrivit Forbes.

Sursa: mediafax.ro

16:45h19 Iunie 2018

Crescătorii de Păsări: România, ultima în clasamentul producţiei de carne pe cap de locuitor

Crescătorii de Păsări: România, ultima în clasamentul producţiei de carne pe cap de locuitor

România produce 60 de kilograme de carne/cap de locuitor, fiind ultima din primele şapte cele mai mari state ale Uniunii Europene ca suprafaţă şi număr de locuitori, a declarat marţi Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), la conferinţa Food Intel Forum.

„Am făcut un calcul sumar al primelor şapte state membre ca populaţie şi am constatat că România produce doar 60 de kilograme de carne/cap de locuitor, în timp ce toate celelalte şase state, înaintea noastră ca număr de locuitori, produc peste 120 de carne/cap de locuitor. Vârfurile sunt Polonia, cu 150 de kilograme de carne, şi Spania cu 148 kg/locuitor”, a precizat Ilie Van.

„Suntem departe de potenţialul pe care agricultura l-ar avea şi trebuie să facem multe eforturi ca să ajungem, nu neapărat la nivelul Spaniei sau Poloniei, pentru că ei şi-au orientat producţia către exporturi, dar măcar să ne apropiem de nivelul consumului intern, pentru că la ora actuală noi completăm consumul cu importuri, care sunt extrem de ridicate”, a declarat Ilie Van.

Preşedintele UCPR a precizat că există un decalaj între sectorul vegetal şi cel zootehnic din cauza subvenţiilor venite din partea statului.


Sursa : mediafax.ro
473.33 kb