Stiri

16 Octombrie 2018
Decizie importantă a Google, pe fondul dispariţiei jurnalistului saudit

Decizie importantă a Google, pe fondul dispariţiei jurnalistului saudit

Compania Google a anunţat că se retrage de la o conferinţă privind investiţiile, ce se va desfăşurat în Arabia Saudită, după ce mai multe companii au luat această decizie pe fondul dispariţiei jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursa: mediafax.ro

10:33h22 Septembrie 2018

WSJ: Imperialismul riscă să fie periculos pentru China

WSJ: Imperialismul riscă să fie periculos pentru China

Încercarea Chinei de exportare a excedentului de producţie pentru a evita blocarea sistemului economic intern ar putea conduce la conflicte externe, comentează publicaţia The Wall Street Journal, avertizând că "imperialismul" riscă să fie periculos pentru Beijing.

"Adevărata problemă a Chinei nu este aşa-numita «capcană Tucidide», conform căreia o putere în ascensiune precum China trebuie să intre în conflict cu o putere deja recunoscută, precum Statele Unite, aşa cum Atena a intrat în conflict cu Sparta. Lenin, nu Tucidide, a fost cel care a anticipat provocarea cu care se confruntă acum Republica Populară Chineză: el a numit-o imperialism, subliniind că va conduce la colaps economic şi război. Lenin a definit capitalismul ca fiind încercarea unui stat capitalist de a găsi pieţe şi oportunităţi de investiţii în străinătate atunci când economia internă este saturată de capital excesiv şi de capacităţi de producţie. Dacă puterile capitaliste nu reuşesc să găsească în continuare noi pieţe în străinătate pentru absorbirea surplusului, argumenta Lenin, riscă implozia economică, cu pierderea a milioane de locuri de muncă, falimentul a mii de companii şi distrugerea sistemelor financiare. Acest lucru va stimula forţe revoluţionare care vor ameninţa regimurile", explică editorialistul Walter Russell Mead într-un articol publicat în cotidianul The Wall Street Journal sub titlul "Imperialismul va fi periculos pentru China / Beijingul riscă efecte negative în contextul exportării capacităţii de surplus economic în Africa şi Asia".


Sursa : mediafax.ro
472.52 kb