Stiri

23 Septembrie 2018
Dana Gîrbovan vorbeşte despre un moment ce arată implicarea SRI în conceperea Ordonanţei 6, care a stat la baza ultimului protocol: Generalul Dumbravă a spus că nu a dormit 3 nopţi să găsească o soluţie

Dana Gîrbovan vorbeşte despre un moment ce arată implicarea SRI în conceperea Ordonanţei 6,

Dana Gîrbovan, preşedintele UNJR, a relatat un moment din 2016, de la o dezbatere care avea loc la ministerul Justiţiei despre Ordonanţa 6, atunci când generalul Dumitru Dumbravă a spus că nu a dormit trei nopţi să găseacă o soluţie după decizia CCR care scoatea SRI din zona...

Sursa: mediafax.ro

16:18h19 Iunie 2018

Iranul nu intenţionează să extindă raza de acţiune a rachetelor

Iranul nu intenţionează să extindă raza de acţiune a rachetelor

Iranul nu intenţionează să extindă raza de acţiune a rachetelor deoarece acestea deja acoperă un perimetru de 2.000 de km, suficient pentru a proteja ţara, a anunţat comandantul Gardienilor Revoluţiei, în contextul creşterii presiunilor exercitate de Statele Unite, potrivit Reuters.

Guvernul iranian a refuzat din nou reluarea negocierilor cu preşedintele SUA, Donald Trump, în privinţa capacităţilor militare şi a influenţei acestei ţări în regiune, spunând că asemenea discuţii ar contraveni valorilor republicii islamice.

Trump a retras Statele Unite din acordul semnat în 2015 între Iran şi celelalte puteri mondiale care au limitat activitatea nucleară a Teheranului în schimbul impunerii unor sancţiuni.

El a spus că înţelegerea a fost profund incorectă deoarece acordul nu a limitat programul de rachete balistice al Iranului şi nici nu a dus la retragerea sprijinului oferit de Teheran în conflictele din Siria, Irak şi Yemen, precizând că Washingtonul ar putea să impună noi sancţiuni Teheranului.


Sursa : mediafax.ro
472.97 kb