Stiri

23 Septembrie 2018
Dana Gîrbovan vorbeşte despre un moment ce arată implicarea SRI în conceperea Ordonanţei 6, care a stat la baza ultimului protocol: Generalul Dumbravă a spus că nu a dormit 3 nopţi să găsească o soluţie

Dana Gîrbovan vorbeşte despre un moment ce arată implicarea SRI în conceperea Ordonanţei 6,

Dana Gîrbovan, preşedintele UNJR, a relatat un moment din 2016, de la o dezbatere care avea loc la ministerul Justiţiei despre Ordonanţa 6, atunci când generalul Dumitru Dumbravă a spus că nu a dormit trei nopţi să găseacă o soluţie după decizia CCR care scoatea SRI din zona...

Sursa: mediafax.ro

01:08h22 Februarie 2018

Ministrul rus de Externe susţine că Ucraina nu vrea să implementeze acordurile de pace de la Minsk

Ministrul rus de Externe susţine că Ucraina nu vrea să implementeze acordurile de pace de la Minsk

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că este evident faptul că Ucraina nu doreşte să implementeze acordurile de pace de la Minsk, având în vedere promulgarea legii privind reintegrarea regiunii Donbas de către preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, relatează agenţia Tass.

"Legea privind reintegrarea regiunii Donbas implică o soluţie militară în estul Ucrainei, permite şi chiar încurajează folosirea forţei pentru a restabili integritatea teritorială a Ucrainei. Este evident că autorităţile de la Kiev nu doresc implementarea acordurilor de la Minsk", a spus Lavrov, în urma unei întrevederi la Belgrad cu preşedintele sârb Aleksandr Vucici.

Şeful diplomaţiei de la Moscova a catalogat drept "absolut inacceptabilă" promulgarea legii privind reintegrarea regiunii Donbas, care cataloghează "autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk" drept "teritorii ocupate", fiind introdusă noţiunea de "agresiune a Rusiei".


Sursa : mediafax.ro
472.88 kb