Stiri

23 Septembrie 2018
Dana Gîrbovan vorbeşte despre un moment ce arată implicarea SRI în conceperea Ordonanţei 6, care a stat la baza ultimului protocol: Generalul Dumbravă a spus că nu a dormit 3 nopţi să găsească o soluţie

Dana Gîrbovan vorbeşte despre un moment ce arată implicarea SRI în conceperea Ordonanţei 6,

Dana Gîrbovan, preşedintele UNJR, a relatat un moment din 2016, de la o dezbatere care avea loc la ministerul Justiţiei despre Ordonanţa 6, atunci când generalul Dumitru Dumbravă a spus că nu a dormit trei nopţi să găseacă o soluţie după decizia CCR care scoatea SRI din zona...

Sursa: mediafax.ro

12:10h19 Februarie 2018

"Războiul" numelui | Macedonia speră să rezolve disputa cu Grecia înainte de summitul NATO din iulie

'Războiul' numelui | Macedonia speră să rezolve disputa cu Grecia înainte de summitul NATO din iulie

Premierul Macedoniei, Zoran Zaev, a declarat luni că speră să rezolve disputa cu Grecia, privind denumirea fostului stat iugoslav, înainte de summitul NATO care va avea loc în luna iulie, relatează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Cele două state au fost de acord să intensifice negocierile anul acesta, pentru a rezolva disputa denumirii Macedoniei, pe care Grecia o consideră o ameninţare la adresa sa teritorială.

Din cauza disputei cu privire la denumirea Macedoniei, Atena a blocat încercările fostei republici iugoslave de a adera la NATO şi candidatura acesteia la UE, organizaţii în care Grecia este membră.


Sursa : mediafax.ro
472.33 kb