Stiri

16 Octombrie 2018
Decizie importantă a Google, pe fondul dispariţiei jurnalistului saudit

Decizie importantă a Google, pe fondul dispariţiei jurnalistului saudit

Compania Google a anunţat că se retrage de la o conferinţă privind investiţiile, ce se va desfăşurat în Arabia Saudită, după ce mai multe companii au luat această decizie pe fondul dispariţiei jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursa: mediafax.ro

01:49h21 Septembrie 2018

SUA sancţionează agenţia militară din China pentru achiziţionarea de arme ruseşti

SUA sancţionează agenţia militară din China pentru achiziţionarea de arme ruseşti

O agenţie militară chineză şi directorul acesteia se confruntă cu sancţiuni din partea Statelor Unite din cauza achiziţionării de arme ruseşti, a anunţat joi Departamentul de Stat, relatează The Associated Press.

Departamentul de Dezvoltare a Echipamentelor din China şi directorul Li Shangfu au efectuat o "tranzacţie semnificativă" care implică achiziţionarea de aeronave de luptă ruseşti şi rachete sol-aer, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert, într-o declaraţie scrisă.

Achiziţia a încălcat o lege din 2017 care intenţiona să pedepsească guvernul preşedintelui Vladimir Putin pentru intervenţia în alegerile din SUA şi alte activităţi. Oricine se angajează cu antreprenorii ruşi în domeniul apărării sau cu persoanele asociate cu acestea poate face faţă unor sancţiuni economice care includ interdicţia de a intra în SUA sau de a efectua tranzacţii cu sistemul financiar american în conformitate cu Actul de Contravenţie al Americii împotriva Sancţiunilor.


Sursa : mediafax.ro
472.13 kb