Stiri

24 Septembrie 2018
Bilanţul scufundării unui feribot în Tanzania a ajuns la 224 de morţi

Bilanţul scufundării unui feribot în Tanzania a ajuns la 224 de morţi

Cel puţin 224 de persoane au decedat după ce un feribot s-a răsturnat şi apoi scufundat în Lacul Victoria din Tanzania, potrivit bilanţului anunţat duminică de autorităţile tanzaniene, informează postul CBS News.

Sursa: mediafax.ro

16:47h17 Mai 2018

REACŢII DURE după plângerea penală împotriva premierului Dăncilă | Firea: Cine ridică sabia, de sabie va pieri/ Vicepreşedintele PSD: E o tentativă de lovitură de stat

REACŢII DURE după plângerea penală împotriva premierului Dăncilă | Firea: Cine ridică sabia, de sabie va pieri/ Vicepreşedintele PSD: E o tentativă de lovitură de stat

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis, joi, la debutul şedinţei CGMB, referitor la plângerea depusă de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, că acesta pare un demers individual al preşedintelui PNL, transmiţând "cine ridică sabia, de sabie va pieri".

"Suntem într-o situaţie politică extrem de tensionată, sunt convinsă că dacă această situaţie va degenera, prima victimă a crizei politice va fi Capitala, în afară de alte proiecte importante din ţară, pentru că, aşa cum v-am informat, în ultimele luni de zile, în timpul mandatului doameni premier Viorica Dăncilă, proiectele Capitalei care necesitau o intervenţie guvernamentală au fost dinamizate, mare parte au fost rezolvate, iar altele sunt pe cale de a fi într-o procedură de rezolvare. Pentru multe municipii din ţară, ca şi pentru Bucureşti, guvernarea catuală a fost de bun augur pentru că s-au relansat foarte multe proiecte", a declarat, joi, Gabriela Firea, la începutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Primarul general al Capitalei a reamintit proiectele pentru care a beneficiat de sprijin guvernamental, printre care a enumerat şi terenul primit de la Executiv pentru construirea Spitalului Metropolitan.

"Sunt fapte, şi nu vorbe. Pentru noi, ultimele luni au fost frcutuoase pentru toţi bucureştenii, ceea ce s-a întâmplat la guvernare a însemnat doar fapte bune, fapte pozitive, concrete. Poate nu întâmplător astăzi (joi -n.r.), avem parte cu toţii de o sincronizare şi de o aşa zisă coincidenţă, dar oamenii maturi nu cred în coincidenţe, o nouă cerere de demisie a premierului din partea preşedintelui ţării şi , simultan, tot astăzi (joi -n.r.) depunerea unei plângeri penale pentru o aşa-zisă înaltă trădare, din partea preşedintelui PNL. Am citit în presă că nu toţi liberalii au fost consultaţi, pare mai degrabă un demers personal, individual al preşedintelui PNL. Dacă nu ar fi şi uşor hilar, ar fi chiar de plâns pentru că nu mai există greutate în cuvintele exprimate de oameni în stat, nimic nu mai contează, niciun prncipiu, nici Constituţia, nici legile ţării atunci când avem de-a face cu propriul interes şi cu o campanie electorală demarată de o astfel de manieră violentă. Eu nu voi înceta să le transmit bucureştenilor pierderile majore pe care le vom suferi dacă acest conflict va escalada şi, de asemenea, se află din nou într-o situaţie de instabilitate politică, cu pierderi în special în ramura economică şi ramura socială. Dar românul este înţelept, de obicei, şi românul simplu spune «Cine ridică sabia, de sabie va pieri »", a conchis Firea.


Sursa : mediafax.ro
476.8 kb