Stiri

24 Septembrie 2018
Bilanţul scufundării unui feribot în Tanzania a ajuns la 224 de morţi

Bilanţul scufundării unui feribot în Tanzania a ajuns la 224 de morţi

Cel puţin 224 de persoane au decedat după ce un feribot s-a răsturnat şi apoi scufundat în Lacul Victoria din Tanzania, potrivit bilanţului anunţat duminică de autorităţile tanzaniene, informează postul CBS News.

Sursa: mediafax.ro

16:37h17 Mai 2018

EXCLUSIV | Serge Durand, director Airbus: România e o ţară importantă pentru Airbus, dar situaţia "inconstantă" nu este benefică

EXCLUSIV | Serge Durand, director Airbus: România e o ţară importantă pentru Airbus, dar situaţia 'inconstantă' nu este benefică

România este o "ţară importantă" pentru Airbus, afirmă, într-un interviu acordat MEDIAFAX, Serge Durand, directorul Airbus România, prezentând o serie de obiective, dar notând că actuala situaţie "inconstantă" nu este benefică pentru mediul de afaceri.

Serge Durand, directorul Airbus România, a vorbit, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX şi publicaţiei Monitorul Apărării şi Securităţii, despre obiectivele companiei, prezentând perspectiva sa despre mediul de afaceri din România.

Reporter Mihail Drăghici: Unde se situează România în acest moment pe harta intereselor companiei Airbus?

"România încă este o ţară importantă pentru Airbus. Ştiţi că avem o prietenie de peste jumătate de secol. Am colaborat cu România, între Airbus şi IAR, de 46 de ani, am avut producţie sub licenţă Puma, am creat o nouă companie în Braşov în 2002, un grup în acţionariat comun cu IAR; de asemenea, am creat o altă companie Airbus, Premium Aerotec, o companie mare, 800 de oameni care lucrează în Braşov; de curând, am lansat Airbus Helicopters, care îşi propune să producă un nou tip de elicopter, deşi, din nefericire, producţia nu a început încă; avem un sediu pentru activităţi de proiectare în Bucureşti, care lucrează pentru Airbus Aerospace. În total, 1.300 de oameni lucrează pentru Airbus în România, fiind create indirect 5.000 de locuri de muncă. Prin urmare, baza Airbus încă este foarte mare în România".


Sursa : mediafax.ro
473.97 kb