Stiri

20 Martie 2018
Ghiţă, despre dosarele media: Cine a rămas? Sârbu. Să-l terminăm. Era ultimul neterorizat mediatic

Ghiţă, despre dosarele media: Cine a rămas? Sârbu. Să-l terminăm. Era ultimul neterorizat

Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă a declarat, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că dosarele din media au fost făcute la comandă, dând detalii despre dosarul MEDIAFAX, în care Adrian Sârbu a fost arestat şi trimis în judecată.

Sursa: mediafax.ro

13:13h13 Octombrie 2017

Fosta şefă ANAF, suspectată că a luat primit mită: O parte din bani mergeau la Vasile Blaga

Fosta şefă ANAF, suspectată că a luat primit mită: O parte din bani mergeau la Vasile Blaga

O parte din banii primiţi drept mită de fosta şefă a direcţiei IT din cadrul ANAF, Ancuţa Anda Macovei, ajungeau la Vasile Blaga, numele acestuia fiind consemnat de Macovei pe bilete de hârtie, alături de suma de 500.000 lei, după cum se arată în motivarea Curţii de Apel Ploieşti.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis plasarea în arest la domiciliu a şefei direcţiei IT din cadrul ANAF, Ancuţa Anda Macovei. Potrivit motivării instanţei, o parte din mita primită de Macovei, care se ridică la un milion de euro, ajungea la Vasile Blaga.

„S-a pus întrebarea unde sunt banii ce reprezintă obiectul mitei, întrebare la care s-a răspuns la fila 6 din referatul cu propunere de arestare preventivă: aşa cum rezultă din procesul verbal de redare a discuţiei purtate în mediu ambiental întocmit în data de 26.09.2017 şi din cel de fixare a unor imagini corespunzătoare convorbirilor consemnate în cuprinsul acesteia, deşi inculpata era prevăzătoare şi evita să se exprime verbal cu privire la elemente care ar putea-o incrimina, suspicionând că este înregistrată fără să îşi imagineze că este chiar filmată, consemnează pe bilete de hârtie numele Blaga şi suma de 500.000, întrebându-l pe martor: păi nu ai fost atent?, în momentul în care acesta se arată nedumerit cu privire la destinaţia finală a banilor”, scrie în motivarea Curţii de Apel Ploieşti.


Sursa : mediafax.ro
473.16 kb