Stiri

23 Septembrie 2018
Dana Gîrbovan vorbeşte despre un moment ce arată implicarea SRI în conceperea Ordonanţei 6, care a stat la baza ultimului protocol: Generalul Dumbravă a spus că nu a dormit 3 nopţi să găsească o soluţie

Dana Gîrbovan vorbeşte despre un moment ce arată implicarea SRI în conceperea Ordonanţei 6,

Dana Gîrbovan, preşedintele UNJR, a relatat un moment din 2016, de la o dezbatere care avea loc la ministerul Justiţiei despre Ordonanţa 6, atunci când generalul Dumitru Dumbravă a spus că nu a dormit trei nopţi să găseacă o soluţie după decizia CCR care scoatea SRI din zona...

Sursa: mediafax.ro

16:18h19 Iunie 2018

Instanţa supremă cere DNA lămuriri privind implicarea SRI în dosarul Alinei Bica

Instanţa supremă cere DNA lămuriri privind implicarea SRI în dosarul Alinei Bica

Instanţa supremă a cerut, marţi, informaţii de la DNA privind implicarea SRI în dosarul Alinei Bica, în baza primului protocol desecretizat, cel semnat cu Parchetul General. Magistraţii au respins cererea avocaţilor de a emite o solicitare similară şi în baza protocolului SRI-PG-ÎCCJ.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, la termenul de marţi din dosarul Alinei Bica, să emită o adresă către DNA prin care sunt solicitate lămuriri privind implicarea SRI în dosar, în baza primului protocol desecretizat, cel încheiat între Serviciu şi Parchetul General. Avocaţii au cerut o adresă similară şi privind protocolul SRI-Parchetul General-ÎCCJ, însă instanţa a respins cererea, pentru că în dosar nu au existat mandate de siguranţă naţională.

Judecătorii au subliniat că răspunsul de la DNA trebuie să ajungă tot marţi, până la ora 17:00, când se va relua şedinţa.

În acest dosar, în primă instanţă, Alina Bica a primit patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, în vreme ce Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.


Sursa : mediafax.ro
474.25 kb