Stiri

16 Iulie 2018
McDonald`s nu va mai fi jobul studenţilor? Lanţul de restaurante se pregăteşte să îşi înlocuiască toţi casierii

McDonald`s nu va mai fi jobul studenţilor? Lanţul de restaurante se pregăteşte să îşi

În contextul în care salariul minim pe oră se apropie de 15 dolari pe oră la nivel naţional, clienţii restaurantelor care se aşteaptă să fie întâmpinaţi la casa de marcat de un zâmbet, vor fi întâmpinaţi cât de curând de un ecran, potrivit Forbes.

Sursa: mediafax.ro

16:18h19 Iunie 2018

Instanţa supremă cere DNA lămuriri privind implicarea SRI în dosarul Alinei Bica

Instanţa supremă cere DNA lămuriri privind implicarea SRI în dosarul Alinei Bica

Instanţa supremă a cerut, marţi, informaţii de la DNA privind implicarea SRI în dosarul Alinei Bica, în baza primului protocol desecretizat, cel semnat cu Parchetul General. Magistraţii au respins cererea avocaţilor de a emite o solicitare similară şi în baza protocolului SRI-PG-ÎCCJ.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, la termenul de marţi din dosarul Alinei Bica, să emită o adresă către DNA prin care sunt solicitate lămuriri privind implicarea SRI în dosar, în baza primului protocol desecretizat, cel încheiat între Serviciu şi Parchetul General. Avocaţii au cerut o adresă similară şi privind protocolul SRI-Parchetul General-ÎCCJ, însă instanţa a respins cererea, pentru că în dosar nu au existat mandate de siguranţă naţională.

Judecătorii au subliniat că răspunsul de la DNA trebuie să ajungă tot marţi, până la ora 17:00, când se va relua şedinţa.

În acest dosar, în primă instanţă, Alina Bica a primit patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, în vreme ce Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.


Sursa : mediafax.ro
473.12 kb