Stiri

23 Septembrie 2018
Dana Gîrbovan vorbeşte despre un moment ce arată implicarea SRI în conceperea Ordonanţei 6, care a stat la baza ultimului protocol: Generalul Dumbravă a spus că nu a dormit 3 nopţi să găsească o soluţie

Dana Gîrbovan vorbeşte despre un moment ce arată implicarea SRI în conceperea Ordonanţei 6,

Dana Gîrbovan, preşedintele UNJR, a relatat un moment din 2016, de la o dezbatere care avea loc la ministerul Justiţiei despre Ordonanţa 6, atunci când generalul Dumitru Dumbravă a spus că nu a dormit trei nopţi să găseacă o soluţie după decizia CCR care scoatea SRI din zona...

Sursa: mediafax.ro

16:58h17 Mai 2018

Mihnea Costoiu scapă de control judiciar şi de sechestrul pe imobile din dosarul Baza Cutezătorii

Mihnea Costoiu scapă de control judiciar şi de sechestrul pe imobile din dosarul Baza Cutezătorii

Magistraţii ÎCCJ au dispus, joi, revocarea controlului judiciar şi ridicarea sechestrului asigurator instituit de către DNA asupra bunurilor fostului secretar de stat la Ministerul Educaţiei, Mihnea Costoiu, acuzat de abuz în serviciu în dosarul privind Baza Cutezătorii.

„Admite contestatia formulata de inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin împotriva ordonantei nr. 458/P/2017 din data de 20 martie 2018 a Directiei Naţionale Anticorupţie – Sectia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Desfiinţează, în parte, ordonanţa contestată şi dispune înlaturarea dispoziţiilor privind luarea măasurii asiguratorii a sechestrului instituit asupra: -cotei părţi de 1/2 din imobilul situat în ...., în suprafaţa construită de 225,59 mp, împreună cu suprafaţa de 25,6 mp cota de teren aferent, activ cunoscut sub denumirea ...., înscris în Cartea Funciara nr. .... a OCPI Gorj- BCPI Tg. Jiu; -cotei părţi de 1/2 din imobilul situat în ...., constând în apartament cu 4 camere şi dependinţe, în suprafaţa utilă de 78,48 mp, împreună cu suprafaţa de 13,25 mp, constând în suprafata balcon şi 21 mp cota teren aferent locuinţei, imobil înscris în Cartea Funciara nr. .... a OCPI Gorj- BCPI Tg. Jiu”, se arată în decizia instanţei, care este definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au mai dispus şi revocarea controlului judiciar dispus faţă de Mihnea Costoiu, însă această decizie poate fi contestată: „Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin (....). Cu drept de contestatie în 48 de ore de la comunicare”.

Mihnea Costoiu, la data faptelor secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale, a fost trimis în judecată în martie 2018 de către DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.


Sursa : mediafax.ro
475.68 kb