Stiri

24 Septembrie 2018
Bilanţul scufundării unui feribot în Tanzania a ajuns la 224 de morţi

Bilanţul scufundării unui feribot în Tanzania a ajuns la 224 de morţi

Cel puţin 224 de persoane au decedat după ce un feribot s-a răsturnat şi apoi scufundat în Lacul Victoria din Tanzania, potrivit bilanţului anunţat duminică de autorităţile tanzaniene, informează postul CBS News.

Sursa: mediafax.ro

18:35h17 Mai 2018

Sorina Pintea: Lista cu medicamente compensate şi gratuite ar putea fi actualizată trimestrial

Sorina Pintea: Lista cu medicamente compensate şi gratuite ar putea fi actualizată trimestrial

Lista cu medicamente compensate şi gratuite ar putea fi actualizată trimestrial a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precinzând că se ia în calcul schimbarea modalităţii de calcul a taxei de clawback pentru producătorii de medicamente.

"Analizăm propunerea ca să actualizăm lista trimestrial, este vorba de predictibilitate. Noi avem un ordin 861 care spune ca această lista a compensatelor se actualizează cel puţin o dată pe an, noi am făcut-o anul trecut de mai multe ori, anul acesta deja urmează a doua oara, dar atât pentru noi, cât şi pentru producători, e important să avem o predictibilitate şi atunci vom stabili nişte termeni clari - o data pe trimestru să actualizăm această listă. (...) În momentul actualizării să avem gata şi protocoalele, astfel încat medicamentul să ajungă cât mai repede la pacient", a declarat ministrul Sănătăţii, în cadrul dezbaterii publice pr proiectul de Hotărâre de Guvern privind modificarea şi completarea listei cu medicamente gratuite şi compensate

Producătorii de medicamente au solicitat ca lista cu medicamente compensate şi gratuite să fie aprobată într-un termen mai scurt, astfel încât medicii să poată prescrie pacienţilor tratamente noi.

„Procesul la care asistăm în acest moment, acela de actualizarea listei compensate şi gratuite pe baza acestor hotărâri de guvern ca urmare a încheierii raportului cost-volum sau finalizării procesului de evaluare cu decizie de includere necondiţionată a medicamentelor pe listă suferă nişte întârzieri pe care le considerăm absolut nejustificate şi inacceptabile. Vorbim de medicamente pentru care s-au încheiat contractele cost-volum în luna decembrie. Ele ar fi putut să intre în hotărârea de guvern care a fost printată în luna martie şi suntem în mai şi încă discutăm despre această listă. (...) Este importat atât pentru noi ca producători şi cât şi pentru pacienţi ca aceste termene să fie cât mai scurte”, a declarat directorul executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu.


Sursa : mediafax.ro
474.62 kb