Stiri

16 Iulie 2018
McDonald`s nu va mai fi jobul studenţilor? Lanţul de restaurante se pregăteşte să îşi înlocuiască toţi casierii

McDonald`s nu va mai fi jobul studenţilor? Lanţul de restaurante se pregăteşte să îşi

În contextul în care salariul minim pe oră se apropie de 15 dolari pe oră la nivel naţional, clienţii restaurantelor care se aşteaptă să fie întâmpinaţi la casa de marcat de un zâmbet, vor fi întâmpinaţi cât de curând de un ecran, potrivit Forbes.

Sursa: mediafax.ro

22:42h23 Iunie 2018

Formula 1: Lewis Hamilton va pleca din pole-position în Marele Premiu al Franţei

Formula 1: Lewis Hamilton va pleca din pole-position în Marele Premiu al Franţei

Piloţii Mercedes au confirmat forma bună şi în ziua calificărilor, reuşind să-şi asigure primele două poziţii din grila de start pentru Marele Premiu al Franţei. Hamilton va pleca pentru a 75-a oară din pole-position.

Va fi urmat de colegul Bottas, în timp ce Vettel a terminat sesiunea de calificări pe locul 3. Nico Hulkenberg a reprezentat dezamăgirea zilei, pilotul Renault urmând să pornească de pe locul 12, în timp ce monegascul Charles Leclerc a prins s-a calificat în extremis în sesiunea cu numărul 3, reuşind mai apoi să-şi rezerve locul 8 în grilă. Ghinionistul zilei a fost francezul Romain Grosjean, care a intrat în parapet în primul tur din sesiunea a treia, astfel că va pleca de la start de pe locul 10.

Lewis Hamilton a fost cel mai rapid pilot pe circuitul Paul Ricard, după ce în sesiunea de antrenament premergătoare calificărilor n-a riscat nimic şi a mers precaut. Ploaia le-a dat bătăi de cap celor 20 de piloţi, care au parcurs în total doar 61 de tururi înaintea sesiunii de calificări. Toată lumea aştepta o sclipire din partea piloţilor Renault, dar aceasta a întârziat să apară. Carlos Sainz Jr. a părut la un moment dat că se va clasa în primele cinci poziţii în ultima sesiune de calificări, dar s-a mişcat mai încet pe sectorul 3, astfel că va pleca duminică de pe poziţia cu numărul 7. Chiar şi aşa, francezii au avut două motive de bucurie. Grosjean are şanse mari să puncteze pentru prima oară în acest sezon, dacă va termina cursa, iar puştiul Charles Leclerc (20 de ani), născut la Monaco, se poate clasa pe un loc fruntaş la finalul Marelui Premiu al Franţei. Pentru Leclerc e cea mai bună clasare a carierei în calificări. Nu degeaba există zvonuri conform cărora ar putea semna cu Ferrari la finalul sezonului.

Marele Premiu al Franţei, prima cursă defăşurată în "Hexagon" după o pauză de un deceniu, va începe la ora 17:00, ora României. Ultimele trei curse desfăşurate în Franţa au fost câştigate de Ferrari: Felipe Massa - 2008, Kimi Raikkonen - 2007 şi Michael Schumacher - 2006. Înaintea cursei, Vettel are un singur punct avans în clasamentul general.


Sursa : mediafax.ro
475.38 kb