Stiri

23 Septembrie 2018
Dana Gîrbovan vorbeşte despre un moment ce arată implicarea SRI în conceperea Ordonanţei 6, care a stat la baza ultimului protocol: Generalul Dumbravă a spus că nu a dormit 3 nopţi să găsească o soluţie

Dana Gîrbovan vorbeşte despre un moment ce arată implicarea SRI în conceperea Ordonanţei 6,

Dana Gîrbovan, preşedintele UNJR, a relatat un moment din 2016, de la o dezbatere care avea loc la ministerul Justiţiei despre Ordonanţa 6, atunci când generalul Dumitru Dumbravă a spus că nu a dormit trei nopţi să găseacă o soluţie după decizia CCR care scoatea SRI din zona...

Sursa: mediafax.ro

22:42h23 Iunie 2018

Formula 1: Lewis Hamilton va pleca din pole-position în Marele Premiu al Franţei

Formula 1: Lewis Hamilton va pleca din pole-position în Marele Premiu al Franţei

Piloţii Mercedes au confirmat forma bună şi în ziua calificărilor, reuşind să-şi asigure primele două poziţii din grila de start pentru Marele Premiu al Franţei. Hamilton va pleca pentru a 75-a oară din pole-position.

Va fi urmat de colegul Bottas, în timp ce Vettel a terminat sesiunea de calificări pe locul 3. Nico Hulkenberg a reprezentat dezamăgirea zilei, pilotul Renault urmând să pornească de pe locul 12, în timp ce monegascul Charles Leclerc a prins s-a calificat în extremis în sesiunea cu numărul 3, reuşind mai apoi să-şi rezerve locul 8 în grilă. Ghinionistul zilei a fost francezul Romain Grosjean, care a intrat în parapet în primul tur din sesiunea a treia, astfel că va pleca de la start de pe locul 10.

Lewis Hamilton a fost cel mai rapid pilot pe circuitul Paul Ricard, după ce în sesiunea de antrenament premergătoare calificărilor n-a riscat nimic şi a mers precaut. Ploaia le-a dat bătăi de cap celor 20 de piloţi, care au parcurs în total doar 61 de tururi înaintea sesiunii de calificări. Toată lumea aştepta o sclipire din partea piloţilor Renault, dar aceasta a întârziat să apară. Carlos Sainz Jr. a părut la un moment dat că se va clasa în primele cinci poziţii în ultima sesiune de calificări, dar s-a mişcat mai încet pe sectorul 3, astfel că va pleca duminică de pe poziţia cu numărul 7. Chiar şi aşa, francezii au avut două motive de bucurie. Grosjean are şanse mari să puncteze pentru prima oară în acest sezon, dacă va termina cursa, iar puştiul Charles Leclerc (20 de ani), născut la Monaco, se poate clasa pe un loc fruntaş la finalul Marelui Premiu al Franţei. Pentru Leclerc e cea mai bună clasare a carierei în calificări. Nu degeaba există zvonuri conform cărora ar putea semna cu Ferrari la finalul sezonului.

Marele Premiu al Franţei, prima cursă defăşurată în "Hexagon" după o pauză de un deceniu, va începe la ora 17:00, ora României. Ultimele trei curse desfăşurate în Franţa au fost câştigate de Ferrari: Felipe Massa - 2008, Kimi Raikkonen - 2007 şi Michael Schumacher - 2006. Înaintea cursei, Vettel are un singur punct avans în clasamentul general.


Sursa : mediafax.ro
476.06 kb